Curaçao, Aruba, Dom. republiek
Klik op de foto voor vergroting.
 
Je moet er van houden, van deze kleur tegels. Misschien was het een restantpartijtje, misschien vond de eigenaar het wel mooi. Hoe dan ook, het is eens wat anders. Tussenschot geheel in stijl ook rose. Foto genomen in Aruba, tijdens de vakantie in 2005. Men biedt 2 verschillende hoogtes aan, dat is mooi. Pisbak qua stijl ook prima. Ondanks of dankzij de kleur bovenkant middenmoot.

Vakantie 2004, pisbakken in Curaçao. Gemaakt op een van de vele duikstekken die het landje rijk is. Mooie sierlijke bakken. Hangen op een redelijke goede hoogte. Pisbak buiten gebruik, vuilniszak erom. Niet helemaal schoon en fris, maar het genuttigde blik bier na het duiken kon ik toch netjes wegspoelen. Niet verkeerd dus

Twee jaar geleden in Curaçao, een zeer modern pisbakkie in een krot van een toiletgebouw. Met de renovatie aan de muurtegels zijn ze schat ik al 3 jaar bezig. Het A4tje verteld volgens mij dat je mag doortrekken na de plas.


(letterlijk vertaald staat er: als je klaar bent met plassen de wc a.u.b. doortrekken) 

Als je de Dominicaanse Republiek verlaat krijg je betere pisbakken tot je beschikking. Gewoon en netjes, met ruime tussenschotten. Zeer knap "marmer-look" tegeltje ertegen, en dan 12 bakken naast elkaar.
Pissen maar heren.

Omdat we toch in de vliegvelden zitten, bijgaand de potten die je te zien krijgt bij aankomst op Punta Cana, Dominicaanse Republiek. Een giller natuurlijk. Amateurs. Dramatische potten. Ze ogen niet schoon, het is geen setje maar 2 compleet verschillende pisbakken, er staan trieste afvalbakken onder, het tegelwerk is indrukwekkend slecht. Maar je kan er op pissen. En dat telt!

Snelle tussenstop gemaakt op Curaçao, snel effe pissen. Fraaie bakken. Niks mis mee. Best wel stijlvol. Beter dan Schiphol. Zelfs een speciaal bakkie voor de kids. Opvallend grote tussenschotjes. Vloer had wel een tegeltje mogen hebben.

Dominicaanse Republiek trof ik in een dierentuin bijgaand toilet, inclusief 4 moderne pisbakken. Het hutje, want meer is het niet, straalt wel goede ambiance uit. Ik spoelde er een goeie Budweiser doorheen

Tja, het Brabantse gezegde "Tis nie veul" is van toepassing op deze pisbak, aangetroffen in 2004 in Curaçao, op duikstek Vaersenbaai. Iets meer dan 1,5 tegeltje hoog, je mag pissen waar je kijken kan. Het kan allemaal niet mis. Aparte bak.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl