Duitsland
Klik op de foto voor vergroting.
 
Stinkende RVS pisbak, langs Deutsche Autobahn, nabij Bremen. Enige wat ik enorm kan waarderen zijn de vrolijke tegeltjes.

Tja, Duitsers zijn kleurloos toch? Óf heet dat degelijk? Bijgaand een pisbakkie uit Koln, het zogenaamde Kundentoilette van een supermarkt. Kraak noch smaak. Duitse degelijkheid. Deze "boring"-pisbak is mijn gele vocht niet waard.

Na München, richting Saltzburg trof ik een pisbak aan ontworpen door iemand met de voorliefde voor de kleur blauw. Zelfs de privacyschermen hebben deze kleur. Moderne bakken overigens, toch met enige stijl. Ook hier 50 cent betalen. Niet aan een sjaggerijnige poetsvrouw die verplicht lacht, maar via een draaipoortje naar binnen.

Weinig boeiende pisbak langs de snelweg A61 bij Hockenheim, bekend om haar formule 1 circuit. Je betaalt maar liefst 50 cent om hier te mogen pissen, je mag wel zo lang blijven als je wilt. Leuk detail: de reclame boven de bak betreft open haarden met een prijsindicatie van 3000 euri's. Geen idee hoeveel mannen tijdens het pissen op het idee komen om daar een open haard te kopen, maar het is een poging waard.

Op bijgaande foto een pisbak uit Duitsland. De foto is genomen voor de CL match Bayern München - Club Brugge in 2005. De stad München werd overspoelt door blauw-zwart, deze bakken komen uit Bistro Cafe Am Marienplatz. Weinig fraai, het knullige spiegeltje en de groene kleuren maken het niet tot een feest. De Pisbak deed echter wat hij moest doen, het bier wat in overvloed werd genuttigd zonder tegenstribbelen opnemen. Klasse.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl