Engeland
Klik op de foto voor vergroting.
 

Om in te drinken voor thuiswedstrijden gaan supporters van Leyton OriŽnt naar deze prachtige, ruime pub. Ook wij dus. En zie hoe mooi de achtergrond van deze pisbak is. Vol met krantenknipsels en programmaboekjes over vroegere jaren. Mooier wordt het niet.

Bijzondere pisbakken in de kleedkamer van de bezoekers van Leyton OriŽnt. Zoals bekend zijn de kleedkamers van de bezoekers in Engeland altijd ver onder het niveau van de thuisploeg is. Twee schrale pisbakken dus.

Pub Sherlock Holmes in Londen. Een prachtige sfeervolle pub (zoals er meer zijn) en een net toilet met kleine pisbakken met voldoende tussenruimte.

Een fraaie rechttoe-rechtaan bak in Club The Zoo Londen. Rommelig en sfeerloos toilet maar in clubs gaat het om andere zaken.

De pisbak van 9294, de naam van een prachtige concertzaal waar the Nightbeats en You Said Strange optraden voor een mooi publiek. Waaronder ik. De pisbak: hij stonk gruwelijk naar zeik maar het is wel een mooi stalen exemplaar. Fantastisch.
Genoten van muziek en ook de pints (Camden Hells = goed spul) .De pisbakken van de Crown, een pub in Covent Garden Londen, zijn vrij traditioneel, saai zelfs. Maar de pub zelf is een briljantje, en de trap naar beneden is geweldig. De pint was goed.

Terug in Londen. Voor werk.
Even pauzeren voor een pint of lager in the Nags Head, Covent Garden.

Yardbird BelfastIn Manchester bezochten we na middernacht ook nog een geweldige vage kroeg bij Oxfort station, The Attic & Thirsty Scholar. Veel dronken mensen. De toiletruimte herbergt aftandse pisbakken, een gebroken spiegel en een condoomautomaat vol graffiti. Wat ons dan in deze pub hield? Beregoeie harde muziek en prachtige potten Guiness.

Een unieke toiletruimte in een kleine gezellige pub inManchester, de Mr Thomas's Crop House Pub. Zie maar eens hoe prachtig die lijstjes met oude stadsgezichten zijn die boven de pisbak hangen. De pisbak weet zijn plaats, bescheiden en onopvallend. Hier vallen andere dingen op. Goed gedaan van de pubowner.

Lekker eten, goed drinken, een mooie stijlvolle pisbak. Hard Rock CafeManchester, ga er rustig binnen...

Alhoewel ik geen Man United fan ben zag ik ze toch al drie keer live aan het werk. De sfeer is top, eerlijk is eerlijk. De laatste keer zat ik in een schitterende pub, nabij Old Trafford waar men minstens een kwartier George Best liederen zong. De pisbak is ook schitterend. Een dikke acht!Tijdens een lege stadiontour bezocht ik eens het stadion van Watford, Vicarage road stadium. Een prachtig stadion, ook leeg de moeite. Ik maakte er direct ook deze foto's, van de pisbakken onder de tribune. Pisbakken van uitzonderlijke schoonheid van tientallen jaren geleden hebben overleefd. Het zal dringen zijn op de matchday.Vliegveld Humberside in Engeland, nog nooit van gehoord totdat ik er naar toe moest. Klein vliegveldje, erg relaxt daar. De pisbakken zijn o.k. Beide aluminium. De bovenste foto is van de pisbak die je aantreft bij aankomst, prima bak, klein maar fijn. De andere pisbak is te vinden in de vertrekhal. Met name die laatste is imponerend, zo groot. En met die strakke blauwe kleur erachter komt die ook nog eens goed uit. Met plezier mijn Guiness pint (ik geloof niet in "half a pint") weggespoeld in deze aluminium bak.

In Londen trof ik op Heathrow, het grootste vliegveld van Londen, een knappe toiletruimte aan in de centrale vertrekhal. Men heeft daar besloten om wat "plaatjes van de wereld"op de muur te painten. Naast deze brug stond ergens anders de Eiffeltoren op de muur."Kleine moeite - groot plezier". Bedankt. Ziet er prachtig uit en alhoewel het nog geen 10is gaat dit al de goede kant op.
Nice work, vrienden van Airport Heathrow. Ik kom nog eens terug.

Bijgaand een foto van de pisbak in Terminal 4, Heathrow Airport Londen. De ruimte was totaal niet interessant, de pisbak is wel aardig:elegant en goed gevormd. Aardig detail is de grote opening, die in de meeste gevallen afgedekt wordt. Hier dus niet, en dat geef plukken schaamhaar, peuken en god knows wat er nog meer doorgespoeld wordt op zo'n luchthaven vrij spel.

Hotel Holiday Inn Royal Armouries te Leeds Engeland Na gedane arbeid ff een stevige pint in de hotelbar. De bar was niks bijzonders, de ambiance was daarentegen top. Leve de Engelse pints (spreek uit Peints). Geloof dat ik o.a. Stella heb geloosd in bijgaand bakkie. Opvallend propere ruimte, netjes hoor. Niet opvallend maar gemiddeld.

Bijzonder stijlvolle pisbakken-setting, in Congrescentrum Royal Armouries te Leeds overigens ook een historisch museum van wapentuig. De dominant zwarte tegeltjes zijn klasse, de bakken zeer deftig. De vloer onopvallend en dat is juist zo goed. Prima. Deftig pissen. Heerlijk.

Op het vliegveld van Leeds Bradfort keurige nette mooie ovale glanzende goed gevormde bakken, met zowaar een kleine bak aan het einde voor de kleine man. Mooie donkere wand die goed contrasteert met de witte bakken. Vloertegeltje wat poor. Verder in orde. Kan Schiphol nog een puntje aan zuigen

Matige pisbak in Indiaas Restaurant Curry Leaf in Londen. Daartegenover staat dat men heeft gepoogd het toilet een warme sfeer mee te geven door een spiegel met (goedkoop) houtwerk en een paar hele mooie wasbakken te plaatsen. Tilt daardoor het geheel boven de middenmoot uit.

Na 0.00 uur zijn de meeste pubs in Londen dicht. Daarom terechtgekomen in een rokerige en broeierige kelderbar al waar we flessen Stella Artois nuttigden. De pisbak was te vinden in een zeer kleine ruimte, je piste bijna met je reet tegen de wasbak aan. Wel een knap pisbakkenhok, uitstraling past precies bij de kelderbar.

Hotel St Giles - duur - in hartje Londen. Hotel probeert schijn hoog te houden dat pisbakken ook luxe zijn, door marmerachtige uitstraling op muur en vloer. Pisbakken zijn ovaal en dat is kenmerkend voor Engeland. Buizen aan onderkant nog wel te zien, had wel wat knapper weggewerkt mogen worden.

City Airport Londen. Tegenvaller. Eerst aan de bar, na vermoeiende business trip, een pint of Guiness besteld. Had ik wel verdiend. Hadden ze niet. Dan maar Murphies. Ook lekker. Toen pissen. Conclusie: Engelsen zijn klein of hebben grote leuters. Het leken wel kinderbakken. Teruggekomen aan de bar na 10 minuten ontdekt dat tas weg blijkt te zijn. Sucurity bleek overijverig en was voornemens om deze bomtas onschadelijk te maken. Net op tijd. Snel terug. Op de nipper vliegtuig gehaald. En dat allemaal door deze Engelse Airport pisbakken.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl