Griekenland & Turkije
Klik op de foto voor vergroting.
 
Deze prachtige, stijlvolle pisbakken tref je aan als je land op het vliegveld van Rhodos, een prachtig Grieks eiland. De bakken lijken wat roestig, maar daar kijken we doorheen. Lekker pissen na een vliegreisje van een kleine 3,5 uur.

Schitterend, deze pisbak die te vinden is in een enorme wijnfabriek in het plaatsje Embona, Rhodos. Ze verkopen hun wijnen onder het merk Emery. Gratis proeven dus. Het grappige van deze bak is het feit dat er nog nooit bier in is weggespoeld. Wel wijn, veel wijn, want de bussen lossen hier vele dorstige toeristen die net als ik graag een paar glazen gratis wegspoelen.Rainbow Tremasti
Het zou een legendarische avond worden maar dat lag niet aan de pisbakken. Jong Nederland pakte hier na strafschoppen de winst in de halve finale tegen Jong Engeland op het EK. Nederland zou later ook nog de finale winnen. Deze legendarische strafschoppenreeks (het werd 13-12!) heb ik gezien met twee nieuwe vrienden, zeer goede bierdrinkers, tevens vrienden van Daamen.

Op de luchthaven van Rhodos een setje witte pisbakken aan een keurig betegelde muur, mooi schoon en fris, verder geen bijzonderheden. Maar dat zijn we gewend van met name de vertrekhallen op luchthavens.In Restaurant Plaka in Old Town Rhodos Stad een fraaie toegangsdeur met daarachter een bescheiden pisbakje. Deze pisbak heeft een natuurlijke geurafvoer (lees: er zit geen raampje in). Ik heb natuurlijk Grieks bier gedronken, helaas in zo'n afgrijselijk laars-bierglas. Wegwezen hier!

De door mij meest gebruikte pisbak tijdens de vakantie in hotel Blue Bay Village, ook op Rhodos.Een clean bakske met leuke stenen als muurversiering, een goede verlichting en altijd een muziekje op de achtergrond. Het was heerlijk pissen hier en aangezien het om een all-in resort ging heb ik me niet onbetuigd gelaten. In willekeurige volgorde achtergelaten in deze bak: veel bier, gin-tonic, wodka ijs, wodka puur, rum diet coke no ice en dat Griekse spul Ouzo. Dit was duidelijk mijn favoriete pisbak op het resort.

Best wel een fraaie bak, goed formaat, niet te klein. Gefotografeerd ergens in Turkije. Geen idee waar. Eindelijk dan eens een ruimte waarin menniet van die verdomd saaie witte tegeltjes tegen de muur aan heeft geplakt. Da´s mooi. En je mag er ook langs pissen, het putje vangt het vocht wel op. Ontstijgt de grauwe middenmoot, komt net tekort voor de top.Ook in Turkije, in Icmeler, een foto genomen van een pisbak in een op zichzelf best aardige en nette plee.
De pisbak zit echter net effe te dicht bij de deur en hangt ook vreselijk laag. Da´s jammer. Zit daardoor net onder de middenmoot.

In Marmaris is ook een Hollands restaurant te vinden. Altijd leuk, die frikadel en muziek van Dree Hazes. Pisbak bevindt zich echter in een troosteloos hok. O.k., er zit een net tegeltje op de muur, maar feitelijk gezien is het helemaal niks. De pisbak doet gewoon lekker mee en is al net zo troosteloos.
Je raakt er depressief van.

Op vakantie in Marmaris, mei 2006, 40 jarig huwelijk pa en ma, werden vele terrasjes aangedaan. Café bar Bamboo had een aardige pot, en in plaats van een deur die bijna overal in hangt een sfeervolle Turkse sierlinten (tja, hoe noemde zo'n ding). Op de achtergrond de fraai afgewerkte potten, twee in getal. Het piste prima.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl