Italië
Klik op de foto voor vergroting.
 

Op de autostrade naar Genua even een lunchpauze-stop met plasje. De pisbakken waren van het niveau tankstation, die internationaal bekend staan als saai en weinig inspirerend. Hier werd ook nog de factor “niet schoonmaken” aan toegevoegd. Zie de linkerbak: vol met pis. Drie van de vijf wasbakken zaten verstopt, en twee WC’s zaten vol met toiletpapier en stront. Stuur even een appje of een mailtje als je daar een foto van wilt ontvangen. Kleine moeite, groot plezier (al twijfel ik aan dat laatste).

Na een KLM vlucht tussenlanding genoten in Rome. Op het vliegveld een mooie pisbak ontdekt. Wit as usual maar het sterke zit in de vaasvormige onderzijde. Nog niet eerder gespot, dit modelletje....

Mooie klassieke pisbakken, schitterend vorm gegeven. Foto gemaakt in een drie-sterren hotel in Verona (naam is me ontschoten). Acht stuks op een rijtje, weg met de wachtrijen. De bakken geven de buurman ook geen inkijk, doordat de zijkanten dicht zijn. Echt een klasse pisbak. Kom je niet vaak meer tegen. Waarschijnlijk dure jongens. Op de laatste avond enkele keren naar deze pisbakken gestrompeld, ook hier sloegen de pinten goed in. Heerlijk.

Foto genomen In Italië, in een voortreffelijk restaurantje in Venetië. Een wel heel erg laag potje, eigenlijk gewoon een zielig bakje. Beide heren staan in de toilet om even te illustreren hoe laag het potje nu is. Hoe is het toch mogelijk dat men;zo'n laag potje neerzet? Alhoewel het pissen nog wel gaat. Beetje richten en dan krijg je de straalwel fatsoenlijk de pot in. Het hokje is trouwens ook nog eens erg krap. O.K., het is geen pisbak, maar hij hoort toch op deze site. Hij is niet alleen laag, maar de alcohol stroomde rijkelijk door deze pot. Geen pinten, maar flessen rode wijn ......

In Verona zaten we in 2006 op één van de vele terrasjes. Naam café helaas onbekend. Na een grote pint natuurlijk met gezwinde spoed naar de pisbak gehold. Wat blijkt: geen pisbak. Gewoon een gat. Sta je daar met je fototoestelletje. Toch maar vastgelegd. Let op op de sfeervolle toiletborstel en de geinige tegeltjes. Ziet er leuk uit, toch blij dat ik niet hoefde te schijten.

Eén uitzondering wil ik maken op deze pagina's. Eigenlijk verdienen alleen pisbakken een plaats op deze site, maar in maart 2006 diende er zich een kans aan voor een zakentripje naar Italia, Venetië, met vrouw. Aldaar maakte ik mijn debuut in een restaurant met Michelin sterren, La Peca. De verwachtingen voor de pisbak waren hoog gespannen. Het werd een zware teleurstelling. Een bijzonder eenvoudige wc met zelfs een zielig rood plastic wc borsteltje! Afknapper. Het werd overigens wel een legendarische avond met gezellige zuiderburen en veelte veel goede wijn. Een top 5 moment van 2006.Ik was toch blij met dat Wc-tje, hoe poor ook.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl