Oostenrijk
Klik op de foto voor vergroting.
 

Statig. De pisbakken van hotel/restaurant Gambswirt te Tamsweg, Oostenrijk. Retestrak, kwalitatief en oog voor detail (niet zichtbaar op de foto maar er lag een prettig groen matje in de pisbak. Bij toeval hier terecht gekomen, door autopech, maar het was een mooie avond met een paar fraaie halve liters Murauer.

In de Waldtratte (een berghutje in Oostenrijk) kan je dit kunstwerk bekijken. Terwijl je je boodschap doet kan je live sport kijken en als je geluk hebt zie je wat vissen zwemmen.

 
Wat denk je hier van?
Achtennegentig procent van de pisbakken is wit, maar in sporthotel Hochbrunn te Kirchberg trof ik tot mijn verbazing opvallende, zwarte bakken aan. Het ziet er prima uit. Ook hier kon ik mijn Egger tappint moeiteloos in kwijt.Het pist hetzelfde, maar is toch wat anders.

Ergens in Kirchberg op de berg (helaas is de naam me effe ontschoten) vind je deze prachtige klassieke pisbakken met knappe groene wandtegels als decoratie.
In deze fraaie bakken spoelde ik een even zo fraaie Egger tappint weg. Prima combinatie.

Rustig maar gezellig cafeetje in het centrum Van Kirchberg.
Naam van het cafe : Alibi
Toiletten in de kelder. Beetje oude meuk hier. Doortrekken kon niet (doortrekknop zat muurvast). Ook woekeren met de ruimte, de pisbak
(die te laag hangt) zit pal tegen de wasbak aan.
Bier is o.k. (Kaisers bier).

Kirchberg heeft ook een openbaar toiletgebouw, netjes onderhouden, met pisbak. Zie foto.
Het is gratis zelf. Goede service. Te vinden schuin tegenover de London Pub. Wildplassen/poepen hoeft dus niet in het centrum van deze bruisende (s)-ski plaats.

Bij het restaurant Oberaigen bovenaan de Fleckalmbahn (gondel)in Kirchberg dronk ik een Kaiser Fasstyp bier halve liter fles. Lekker. De pisbak was een stuk slechter. Een leuk boogje als entree, verder valt er weinig te melden. Of het moeten de gescheurde tegels zijn die ik in ruime mate terugzag in deze ruimte.

Prachtige pisbak bij d Apres-Ski tent van Kirchberg: de Londen Pub.
Het dak gaat er hier vaak af, en ik heb van horen zeggen dat er wel eens 50 vaten bier per dag doorheen gaan. Veel pissen dus, tegen een pismuur met afwatering. Bijzonder is het feit dat er boven de pismuur een stuk van 2 a 3 meter zit boordevol stickers, vaak van Nederlandse bedrijven, clubs etc.
Op de foto zie je een klein stukje. Toptent met goede pisbak.

Fantastische tent, fantastische pisbak. Te vinden in Kirchberg als je van het dorp de berg oploopt richting Boomerang.
Tent zit met 15 man ramvol. Maar wat een sfeer. Ruimte is er niet, dat geldt dus ook voor de pisbak. Ik paste er net tussen, maar bredere gasten moeten schuin gaan staan. En van de smalste pisbakruimtes die ik tegenkwam in mijn leven. Ik roep hem uit tot de kleinste van Europa. Deze bar is beslist een aanrader.

Caf de Boomerang in Kirchberg is een prima tent om te vertoeven.
De pisbakken zijn echter zeer slecht. Zie foto. Twee witte pisbakken in een ruimte met een mislukte muurschildering. Lelijk en het "trekt op niks"
(een uitspraak van onze sympathieke zuiderburen). Wie heeft het in zijn hoofd gehaald om deze volkomen misplaatste kleuren te gebruiken. Het slaat echt nergens op. Advies: snel pissen, niet rondkijken en als een haas terug naar de gezellige bar. En ophouden als je weer moet.

Konditurei Claus is een deftige tent alwaar men deftig taart kan eten.
Vreemd genoeg is er ook een barretje ingebouwd met een biertap. Sfeer is er niet echt, maar dat kan ook niet anders. De pisbakken bevinden zich in een deftige ruimte, met echt- of nepmarmer, daar wil ik af zijn. Voor mij te clean, maar wel een bak die past bij deze deftige Konditurei.

Een pisbak uit een of andere kroeg in Oostenrijk, wintersport cq apres-ski.
De moeite van fotograferen waard door de opvallende en ranke vorm van deze bak. Modern maar zeer afwijkend.
Verder heeft de eigenaar nog nagedacht over de kleuren van de tegels.
Netjes hoor.

Waar ik deze pisbak heb gezien? Geen idee. Aan de tegels te zien wellicht een nette Oostenrijkse pisbak. Misschien kom ik er nog ooit achter. Het is de kleinste bak die ik heb kunnen vastleggen op de plaat. Tjonge tjonge, dit is ook helemaal niks. Irritant ook dat er een stukje steen uit is. Nee, het is helemaal niks.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl