Vietnam
Klik op de foto voor vergroting.
 

En natuurlijk de pisbakken in ons vijf sterren hotel: La Vela Saigon.
Sjiek en degelijk. Merk Toto dus dat zal wel het premium merk zijn in Vietnam dan.

Pub Ruong in het centrum van Saigon. De winnaar!
De mooiste pisbak van Vietnam. Prachtige lichtgroene kleur. Merk Dolaeere. Prachtig scherm ertussen. Een kokosnoot om je peuk in te gooien. En een prachtig Vietnamees schilderij op een sfeervol afgewerkte wand, wat zorgt voor een prettige sfeer. Een topper.

Mini pot bij de Griek/Vietnamees waar we heerlijk hebben gegeten.
Bia Saigon was ook weer ureters goed. Let op de afwatering hier.

Tao Dan Park: een park waar ik heb hardgelopen tussen honderden wandelaars.
Een prachtige pisbak daar, kijk je zo het park in. Pissen met een viewke noemen onze jongens dat

En nog een sjieke Toto. Prachtig. Gracieus. Grote klasse.

Een mooie luxe ruime pisbak. Merk Toto. AirPort Da Nang.

De Tiger Bar in Hoi An. Goede tent, het lijkt erop op in het weekend helemaal los gaat hier.
We hebben hier Happy Hour gevierd, en uiteraard even de pisbak bezocht. Eigenaardig. Een hokje met 1 toilet en 2 pisbakken en één deur. Weinig voor een volle tent. Verder veel te veel geurblokken in de pisbak en een ventilator die driftig draait. Een magere voldoende.

Foto 15 augustus. nog geen tekst

En in een oud en verlaten politie bureau mochten we een plasje doen. Op de foto een schitterend inkijkje in zowel de wc als de pisbak. Locatie: in de buurt van het monument van Ho Chi Min trail.

Een heel klein pisbakje, voor ons iets te laag bevestigd, op de voormalige 17 graden breedtegraad grens van noord en zuid Vietnam ten tijde van de oorlog. De kleinste diameter van de pot tot nu toe. Het is bijna precisie-pissen. Boeiende plek met interessant museum.

Pisbakken station. Klein en laag bij de grond. Sterk ruikend naar urine. En er langs pissen is geen probleem, er is een gootje voorzien waar het uiteindelijk in loopt.

Yen Thu. Soort van wegrestaurantje. Gratis pissen in een bijzonder schraal klein pisbakje. Via de bak zie je de plas weglopen in een vies gootje, waardoor je de kleur van je eigen output niet goed kunt beoordelen.
Geen toppot, wel functioneel.

Van Hanoi naar Long Bay in een toeristenbusje. Daar hoort natuurlijk een commerciële stop bij. Aldus geschiedde. Geen idee in welke plaats. Een tip-top luxe gebouw met veel mooie beelden en schilderijen en ook een hoop prullaria.
De pisbakken zijn eveneens van hoge kwaliteit. Puur westers. Sjiek. Te vroeg voor bier maar de Tigers van gisterenavond zijn er doorheen gespoeld.

Vliegveld Qatar. Midden in de nacht. Hulde voor de rete-strakke pisbakken. Mooi gestyleerd. Met stijlvolle scheidingswand. Let ook op het tegelwerk boven de bakken. Zeer fraai. En dan per toiletruimte twee man personeel die het spul blinkend en schoon houden, die poetsen al als je wegloopt. Amazing. Geen bier deze keer, wel een flesje water voor 4.57 US Dollar.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl