Favoriete pisbakken
Klik op de foto voor vergroting.
 
Prachtig, deze pisbak! Cafe Anvers uit Tilburg is heel goed bezig. Als je gaat pissen betreedt je de ruimte en zie je direct de naam van het (eet)café op de muur staan, in stijlvolle tegeltjes uitgedrukt. Heel erg goed gedaan. Ben vergeten wat voor bier ik hier heb gedronken, maar de naam van de kroeg vergeet je niet. Super!

Bijzonder gaaf is deze moderne pisbak met mooie kleine tegeltjes op de achtergrond en de prachtige privéschermen. Wie had gedacht dat zoiets te vinden zou zijn in Duitsland? Ik niet. Een bijzonder fraai design, een topper! Mocht u ooit in Köln zijn, als u het station uitloopt richting Dom zit daar het zogenaamde Zeitcafe.Trapje af, op dat moment waan je je nog in een Duitse bunker, als de deur opengaat dan sta je oog in oog met één van de favorieten op deze website. Zeker doen!Wat een prachtige pisbak! Een openbare buitenpisbak, waar zie je die nog? Deze is te vinden tegenover café Derby in Sint Niklaas, Belgie. De foto laat zien hoeveel de pisbak geleden heeft: wat een slijtageslag. Hoeveel dronkaards hebben hier, met één hand het muurtje vasthoudend, hun pieske niet achtergelaten?  Woorden schieten tekort om dit te beschrijven. Dat doen ik dan ook maar niet. Kijk zelf en geniet.In Café In de Vriendschap in Brugge hebben ze een prachtige pisbak. Deze bevindt zich buiten de kroeg, dus maar hopen dat het lekker weer is. Gelukkig bevindt zich boven de pisbak, die lekker in de verf zit, een stevig afdakje. Het ziet er allemaal schitterend uit. Een bezoekske waard.Ik kende hem van foto, nu kwam ik hem in het echt tegen op de piste in Kirchberg. Schneebar Oberkaser heeft dus zo'n doeltje met een klein balletje erin waar je tegenaan kunt pissen. Als je hard pist gaat het balletje het doel in. Prachtig. Ik heb veel gescoord. Opvallend verder aan deze sfeervolle ruimte is de uitgesleten vloer. Iedereen komt hier binnen op skiklompen en dat trekt een veer op de vloer. Gezellige bar, ook al een aanrader. Drink niet teveel, want je moet nog naar beneden skiën. Een topper!

Prachtig. In het niet eens zo oude Jan Breijdel Stadion in Brugge trof ik op de begane grond in een hoekje deze sierlijke, zij het wat kleine, bakken aan. Op een roze tegeltje, tussen de spinnenwebben, sterk riekend naar pis, en met zoemende muggen om je heen. Lekker pissen dus, de Jupiler vond zijn weg. Op de verdiepingen van het stadion overigens moderne bakken, maar die kunnen niet tippen aan deze ruimte. Schitterend.

Niets mooiers dan pubs in Londen. In Nederland een zeldzaamheid, in Londen breek je je nek over de knappe pubs. Round House is schitterend, de toiletten/pisbakken zijn ook een toppertje. Pisbakken met veel zichtbare leidingen, prominent condoomautomaat, ingebouwde wasbakken. Goed tegelwerk, fraai afgevoegd. Genot om hier het lager-beer weg te spoelen. Toppertje.

In het Land van Ooit, bij het grote theater waar de riddershows worden gehouden is ook een aardige pisbak te vinden. Een fel blauwe achtergrond die wat begint af te blakeren en een met verfplakken besmeurde bak. Als je staat te zeiken ben je automatisch bezig met dit boeiende ontwerp. Opvallend, origineel. Het land van Ooit is een kinderpark, maar deze pisbak scoort ook hoog bij de volwassenen. Een topper dus.

Pure schoonheid, deze openbare pisbak die ik aantrof ergens in Sienna in 2005. Wat een juweel. Het is me onduidelijk of deze pisbak voorheen ergens toe behoorde, maar nu was deze bak in gebruik als openbare pisbak. Kijk en geniet, woorden zijn overbodig. Nogmaals, pure schoonheid!

Briljant, briljant. Helaas kan ik niet vinden alwaar deze pisbak aan te treffen is, maar ik gok op Oostenrijk (Wintersport-pisbak). Het gezellige houtwerk gecombineerd met ouderwets metselwerk geven een lekker gevoel. De pisbak zelf is buitengewoon simpel, maar dat mag in deze omgeving. Top-bak. Aanrader!

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl