Overige landen
Klik op de foto voor vergroting.
 

Pisbak Casino Monte Carlo.

Café Mazot, Evolene, Zwitserland. Dagje regen dus wat rondgereden met de auto en kerk, voetbalveld, berg stenen en skilift bezocht. Daarna verdiend pilsje gehaald in dit café, onder de parasol uiteraard. Pisbak is geen topper. Je zucht al als je binnenkant. Groot en robuust maar waarschijnlijk was deze kleur in de aanbieding want anders bestel je ‘m niet. Lelijk.

Frankrijk. Wintersport 2023, les chalets de l’arc in Les Arc. Een gezellige berghut (dat is al heel wat voor Franse begrippen) en twee kleine pisbakjes. Beetje amateuristisch afgewerkt met fraaie koe muurschildering en als klap op de vuurpijl twee raampjes om naar buiten te turen tijdens het urineren, pissen met een viewke dus.

Frankrijk. Les Arcs wintersport 2023.
Voor Franse begrippen (toch vaak wat saaier) twee briljante pisbakken, met name de linkse met stuur en spiegeltje is fantastisch.
Te vinden in café Les Enfants Terribles (ook al een unieke naam. Een aanradert !

Wintersport in Les Arc, bar LuigiFrankrijk. Prachtige klassieke pisbakken met sfeervol tegeltje, vol fantasie gezet. Moooe bar ook met Guinness op de tap. Dat zijn mooie dingen voor de mens.

Frankrijk In het zonneke tegenover de fraaie kerk in Lion sur Mere was ik te gast bij Bar Tabac PMU Lotto Le Marny.
Inderdaad, een veelzijdige tent. Ik dronk er en Grimbergen, das beter te zuipen dan Franse mengsels, en vind de pisbak een parel.
Hulde. Viva La France !

Frankrijk Auberge Saint Pierre.
Op een mooie dinsdagmorgen op Mon Sainte Michel, het mooie schiereilandje. Aan de koffie, Heineken hier 9 euro voor 50cl. Dus niet.
Pisbak is klassiek Frans. Netjes hoor. Maar verder saai ingericht.

Maleisië Panang Sfeervol toch?

Prachtige pisbakken bij een petrol station in Thailand, Takua Pa.

Ergens op zomervakantie 2019

Een fantastische  après ski georganiseerd door Sunweb in kroeg: 'leloge aan de piste. Vier jaar in Frankrijk geskied, dit was de beste hier.
Pisbak stoer en o.k. en opvallend dat er verwarming is.
Voor als het te koud is......

White Lion Flaine Frankrijk.
Mooie ruime pisbakken en dat is nodig ook met die ruime bierglazen.
Verder een saaie pisruimte. Maar de pub zelf is prachtig.

Buffalo Grill Annemasse in Gaillard Frankrijk.
Supersaaie pot met veel wit maar wel met vrolijke country muziek.
Da's tenminste iets...

Bijzonder fraaie pisbakken in Mas Pinall, Spanje, alwaar we even wat dronken toen onze caravan in reparatie stond. Stijlvol wit. Sjiek. Met een streepje door de witte tegels , wat het helemaal af maakt.

Cafe Kiwi, Morges (meer van Genève). Prachtige bak, vormgeving ok en onderscheidende kleur. Mooi bijbehorende tegeltje. Een ruime voldoende voor deze Zwitser.

Mooie klassieke bak, een en ander in de kleur van bier en schuim. En dit allemaal in Litouwen! Mooi pintje gedronken, inhoud 0,5 liter, merk alweer vergeten.

Enkele jaren na de confrontatie met de pisbak op een terras achter Gare du Nord in Parijs (zie onder) zat ik er weer. Nu met collega Frank, we moesten 3 uur wachten op de trein dus zaten we weer halve liters weg te spoelen.Wat moet je anders... De naam van de bar : Le Feu aux Trousses Paris. Geen idee wat het betekent. Wel een mooi pisbakkie. Eerlijk is eerlijk. Die chauvinistische fransen hebben er zowaar een Belgische bierreclame boven hangen.

Van pisbakken op vliegvelden moet je het als schrijver op deze site niet hebben. Sterker nog, de meest fantasieloze pisbakkenruimtes staan op deze locaties. Op het vliegveld van Lyon in Frankrijk (waar je eigenlijk niets te zoeken hebt, wie wil er nu naar Lyon?) trof ik echter iets bijzonders aan: het privacyscherm is niet recht maar gegolfd. Een firma uit Parijs is verantwoordelijk voor deze creatie. Laten we het er maar op houden dat dit het hoogtepunt is van elk bezoek aan Lyon. Meer woorden maak ik aan deze Franse stad niet vuil.

In het Groot Russisch Staatscircus wat tegenvallend een (gehuurde?) toiletwagen met kachel, waardoor de temperatuur op was gelopen tot 45 graden, prima om tomaten te rijpen maar niet om te pissen. Opvallend zijn de vele schroeven aan de muur, te lijken wel kogelgaten. Verder ontkom je in zo'n mobiele wagen natuurlijk niet aan buizen, veel buizen. Weinig spannende pisbak.

Groot is mijn liefde voor Frankrijk geenszins, maar toen ik na een beursbezoek voor mijn werk samen met collega Marco op een terras achter Gare du Nord Parijs wat halve liters zat weg te spoelen voelde ik toch wel een behoorlijke golf van geluk over me heengaan. De pispot is mooi, authentiek en je komt hem niet meer zo vaak tegen. Een groot gedeelte van de vele pinten kwam hier in terecht.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl