Lege stadions
Klik op het logo voor de homepage.
 
Inleiding
 
Sinds enige jaren ben ik ook lid van De Lege Stadion Club. Want lege stadions zijn net zo mooi en soms zelfs nog mooier als volle stadions. Het is altijd een kick om een leeg stadion te zien opdoemen. Mijn adem stokt. Wauw. Vet, gaaf, te gek. Wat een mooi stadion. Ik heb altijd de neiging om mijn auto direct aan de kant te zetten om het stadion met een bezoek te vereren. Lees: binnen te komen in het stadion. Meestal lukt het wel om een glimp op te vangen van veld en tribunes. Een schitterende ervaring. Je voelt het publiek tekeer gaan, je ziet de spelers over het veld draven, je ruikt met gras en je proeft letterlijk de historie. Met name in Engeland zijn dit grootse momenten.
Ik bezoek al een groot aantal jaren lege stadions maar de meeste bezoekjes leven alleen voort in mijn herinnering. De laatste tijd probeer ik ze ook vast te leggen op foto en op deze website te zetten. Misschien interesseren lege stadions je geen reet, dat is zelfs zeer waarschijnlijk. Maar voor mij zijn de stadionbezoekjes boeiende ervaringen.

Mijn droom op dit gebied? Twee weken vrij nemen en alle 92 profvoetbalstadions in Engeland bezoeken. En in de buurt van elk stadion een pint pakken in de dichtstbijzijnde pub. En te genieten van de sfeer in die pub, waar ongetwijfeld vergeelde voetbalfoto's hangen van de helden van vroeger. Geweldig. Kijk eens op http://www.footballgroundguide.co.uk/. Hier staat een overzicht van alle Engelse stadions.
 
Lege stadions bezocht door De Lege Stadion Club
 
Stadion informatie Klik HIER voor foto's    
Homepage A.C. Siena        
         
Stadion informatie Klik HIER voor foto's    
Homepage Bristol City        
         
Stadion informatie Klik HIERvoor foto's    
Homepage FC Wageningen
Homepage FC Wageningen
Homepage FC Wageningen
       
         
Stadion informatie Klik HIER voor foto's    
Homepage Watford (Engeland)        
         
Stadion informatie Klik HIER voor foto's    
Homepage KRC Mechelen        
         
Stadion informatie Klik HIER voor foto's    
Homepage Cambridge United        

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl
 
Terug naar persoonlijke pagina's