Studieclub "Bier is genieten"
Klik op de foto voor vergroting.
 
Bijeenkomst 1.7 juli 2005: "niveaubepaling der leden"
 
Op 7 juli vond de eerste bieravond plaats, bij een van de leden thuis. Doelstelling was niveaubepaling van de leden, hoe goed zijn we nu eigenlijk? Het resultaat was wat triestig, er is nog veel werk aan de winkel voor de studieclub. De opkomst was voortreffelijk, op donderdag 7 juli jl. Helaas twee afmeldingen van Paul en Marcel, maar toch maar liefst 9 man aan de start op deze eerste avond.
 
Praktijk biertest
 
 
5 bieren te weten Amstel, Heineken, Alcoholvrije Baf, Holger en Bavaria werden aan de leden voorgeschoteld, die blind moesten proeven. Winnaars van de praktijktest waren Ad, Jan en Mark, beide met 3 goed.
 
Theorietest bier
 
Deelnemers kregen 20 theorievragen. Voor de leden nogmaals enkele antwoorden, om uit het hoofd te leren: de beschermheilige van de brouwerijen is Gambrinus, een glaasje bier bevat slechts 90 calorieŽn, water/mout/hop/gist zijn de belangrijkste ingrediŽnten, Zinniz is van Grolsch, La Chouffe is Belgisch kabouterbier, hop is de belangrijkste smaakmaker van bier, 8.6 wordt gebrouwen door Bavaria. De Bierfeesten in Munchen is het grootste bierfestival ter wereld met 5,8 miljoen liter bier (een excursie voor de studieclub waard, zou ik zeggen), Mannen weten Waarom is de spreuk van Jupiler en Liverpool speelt met Carlsberg op de borst.
Winnaars van de theorietest waren Jan en Mark met 30 punten de man. Frits en Andre scoorden een zeer acceptabele 25 punten.
 
De winnaar van de Jupiler biermuts
 
2 deelnemers die gelijk eindigden nl. Jan en Mark. Een vaag spelletje van Andre bracht de felbegeerde Jupiler biermuts naar Jan. De verhalen gaan dat hij deze de hele nacht heeft opgehad. De einduitslag:
 
  1. Jan
  2. Mark
  3. Andre
  4. Ad & Frits
  5. Rene
  6. Thomas
  7. Ben
Bierkoning Jan met een
verkeerd glaasje
   

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl
 
Terug naar persoonlijke pagina's