Studieclub "Bier is genieten"
Klik op de foto voor vergroting.
 
Bijeenkomst 3. 7 december 2006 bezoek Bar le Duc Den Bosch
 
Wat een succes! Wat een opkomst! Wat een avond! Wat zijn we trots op onze stad!

Eigenaar Jan van Kollenburg (ouwe Jan) boeide ons ruim twee-en-een-half uur in het gezellige zaaltje op de 1e verdieping met veel goeie verhalen en werkelijk alle details over het brouwen van bier. Daarnaast vertelde Jan ook veel over de geschiedenis van Den Bosch, onze Hertog Jan en andere randzaken die toch een grote rol spelen of hebben gespeeld m.b.t. dit onderwerp.Jan had er zichtbaar plezier in om onze bijzonder gemotiveerde en leergierige groep bij te praten over dit prachtige onderwerp.

Erg verheugd waren de leden van de Studieclub over het feit dat de Brouwerij wordt uitgebreid en dat we daardoor weer een echte (binnenstad) brouwerij krijgen in Den Bosch. Wij feliciteren Jan en Mieke met deze uitbreiding en rekenen stiekum op een uitnodiging voor de opening. Een nieuwe bierbrouwerij kan toch niet om de plaatselijke bierclub heen, zou je zeggen ... We wachten geduldig af.

Maar liefst 11 leden waren present op deze mooie avond, inclusief ons junior lid Roel en twee debutanten te weten Jan van Britta (alom geprezen om zijn goede vragen) en de nieuwe man in de straat Andre. Drie vrolijke dames die het tempo ogenschijnlijk moeiteloos konden bijbenen completeerden het goede gezelschap. Geproefd werden de volgende soorten bier:

1. Maredsous 10
2. Een Duitse Bok waarvan ik de naam niet correct heb opgeschreven (klinkt als : Bambegator). Biertje van 7,8%
3. Oude Jan (uit eigen brouwerij)
4. Jonge Jan (uit eigen brouwerij)

Na afloop van de boeiende lezing verplaatste het gezelschap zich naar beneden om na te praten. Het bleef nog lang onrustig.

Presentielijst:
  • Leden: Ad, Rene, Andre, Jan & Jan, Roel, Marcel, Paul, Geert
  • Nieuwe leden van het studiegenootschap (debutanten): Jan (de derde in de club) en Andre (de tweede
  • IntroducÚs: Gineke, Pascal, Wies
Ook ons junior lid voelt zich goed. Vrolijke drinkers. Napraten. Deze debutant deed het prima. Thomas was er toch bij.
         
Het is nooit genoeg. Vullen die glazen. En rap. Jonge Jan. Brouwerij geschiedenis Den Bosch. Jan draagt het wapen van Den Bosch vol eerbied!
         
Jan licht de biergeschiedenis toe. Enkele leden. Mooie foto van onze mooie serveerster. Geweldig goed bier. Studieclub luistert aandachtig.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl
 
Terug naar persoonlijke pagina's