Studieclub "Bier is genieten"
Klik op de foto voor vergroting.
 
Bijeenkomst 5. 2 april 2008 bezoek Bar le Duc (tweede maal)
 
Op donderdag 3 april werd eindelijk een bezoek gebracht aan de nieuwe - uitgebreide - brouwerij van Jan van Kollenburg in Café Bar le Duc. Het bezoekje stond al een tijdje op de TO DO lijst van de studieclub. Achteraf zou ook wel blijken waarom. Het was een topexcursie!
De opkomst was met 10 man (=66,6%) uitstekend, al blijft het altijd jammer als fanatieke leden als Thomas, Paul, Andre 7,Marc en Robert-Jan verhinderd zijn. De vrouwen hadden we deze keer thuisgelaten, we waren op onszelf..............
 
De excursie
 

Om 20.00 uur vertrek op de Singel, effe euro's pinnen en om 20.15 liepen we de brouwerij in alwaar Jan van Kollenburg ons al op stond te wachten. Het was deze keer geen presentatie aan de tafel-sessie maar een proefsessie van een kleine 2 uur in het hart van de brouwerij met daarbij de nodige fraaie bieren van het Kolleke. We gingen collectief uit ons dak van de eerste pint, Kolleke Blond, en ook de tweede, Kolleke Tripel was een waar feest voor de leden van het genootschap. De derde was een vrije keuze. Tussendoor vertelde Jan echt alle ins en outs van de brouwerij. Van de tegeltjes en het schoonmaakmiddel tot en met het gebruikte water en het poetsteam. De studieclub benutte de kans optimaal en bleef vragen afvuren op Jan, die alles weer uiterst bekwaam beantwoordde. Fantastisch. Tussendoor werd er ook nog een hoop geluld over andere interessante zaken. De volgende vraagstukken zijn mij persoonlijk bij gebleven: 1) Hoe kom je van ratten af 2) Wat moet je met een boot van 85 meter en 3) Hoe zit het met biologisch bier? Het waren fantastische verhalen en we hebben ervan genoten. Tegen 22.00 uur was de excursie ten einde.

 
Nieuw hoogtepunt in de historie van Studieclub Bier is Genieten
 

Jan van Kollenburg, wat ons betreft Bosschenaar van het Jaar, kreeg namens de Studieclub als dank een fles Begeerte aangeboden door Geert. Jan vond het fantastisch. De fles kreeg direct een ereplaats in de brouwerij en tot groot plezier van Frits, de bedenker van deze naam, vertelde Jan wel 3x hoe geweldig hij deze naam vond (nb. God zij dank dat we niet voor de naam Aa-water hebben gekozen, die was van beduidend minder allure geweest). Ook het etiket werd geprezen, alsmede de spreuk op de achterzijde, dus ook Ad viel in de complimenten. We staan door deze aktie nu echt op de kaart, als 3e Brouwerij van 's-Hertogenbosch. Hulde.

 
En toen : bieren.
 

We hadden nog niet genoeg gehad dus besloten voor in het Café nog wat bier op te scheppen. We waren immers toch op onszelf, als buurmannen onder elkaar. PSV scoorde 1-1 (de eerste van Koevermans internationaal bij PSV) en dat verhoogde de feestvreugde. Toen Jan van Kollenburg later ook nog eens zijn plannen kwam uitleggen m.b.t. het bockbierfestival en wij, als Studieclub, mogelijk met hem de reis naar Deventer gaan maken om bokbieren te jureren en de beste van Nederland uit te kiezen kon het helemaal niet meer kapot.

En het bleef nog lang onrustig in Bar le Duc...........................

 
Jan drinkt gulzig van zijn Kolleke Blond. Luisteren naar een goed verhaal. Lekker Kolleke. Junior lid Roel drinkt op de bekerwinst van de Bossche Basketballers. Zeg nou eerlijk mooi hé..
         
Zomaar een kastje in de Brouwerij. De sieraden van de brouwerij. Dit is lelijk. Tip top gereinigde brouwketel. Onze gastheer.
         
Uitleg over de opslagtanks. Jan kijkt nieuwsgierig naar het kado. Nog even een foto voordat hij het krijgt.... Zo, nu mag Jan de Begeerte hebben. Ad licht nog effe het design toe.
         
Aandachtige toehoorders. Andre en Marcel gaan lekker. Jan komt pas om 22 uur binnen maar hij is er wel.. Knap stukske techniek Marcel. Mooie foto om te vergroten.
         
       
    Het was weer goed.    

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl
 
Terug naar persoonlijke pagina's