Studieclub "Bier is genieten"
Klik op de foto voor vergroting.
 
Bijeenkomst 6. 23 oktober 2008.
Ode aan het bier en presentatie van ons eigen clublied
 
Een dikke opkomst, dat mag je wel zeggen.
Slechts 5 afmeldingen prijkten er op het lijstje van deze avond: Andre nr 2 (China), Juniorlid Roel (basketbal), Mark (ziek), Jan tH (onbekend) en Thomas (werkbezoek) Het zou een fan-tas-tische avond worden, en wat vooraf beloofd was - een legendarische avond - werd waargemaakt. Hieronder een kort verslag. Het was goed!
 
De agenda
 
De agenda. De agenda van de avond. Studiegenootschap krijgt uitleg over de agenda.
 
Besloten is o.a. het volgende:

1. Voor zover we weten blijven de 3 leden die ons menen te moeten verlaten bij de studieclub. Waarschijnlijk verhoogt dit de vraag naar slaapplaatsen op de Singel. In elk geval handhaven we de ledenstop nog even.

2. De penningmeester heeft gedeeltelijk gefaald. De ingelegde contributie (waar hij heel wat keren om heeft moeten vragen) heeft hij naar eer en geweten nagenoeg helemaal besteed (op 6 euro na), maar hij kan niet met rekeningen aantonen waar het naar toe is gegaan. De man wordt behoorlijk afgezeken door zijn mede-leden. Nadat dat gebeurd is wordt besloten tot invoering van een nieuw systeem: betalen per avond. De gastheer is verantwoordelijk voor het ophalen van het geld.

3. Voor deze avond is de bijdrage € 3,75. Negen leden betaalden reeds dit bedrag, twee leden vergaten het tot op heden. We wachten af...

4. Binnenkort gaan we weer bier brouwen. Naast de convenience bierblikken (18 liter Triple) organiseert Jan van Britta een echte brouwerij, waarbij we het bier vanaf de grond af aan gaan opbouw. Niks geen convenience, we gaan alles zelf doen. Jan is gebombardeerd als projectleider en schijnt al druk in de weer te zijn. Geert zal met Jan 2 data prikken: waarschijnlijk december en januari.

5. Voorstel van Andre nr 7 en Robert Jan: bezoek bierbrouwerij Bavaria. Volledige instemming van alle leden. Beide heren gaan het regelen. We gaan naar alle waarschijnlijkheid met Taxibus (toch niet met Van Driel hè). Timing: rond maart ergens.

6. Voor het 5-jarig bestaan gaan we 1 of 2 nachtjes weg. Mogelijk Bambergen Tip van heer van Kollenburg), maar Dusseldorf is dichterbij en Paul heeft er mooie verhalen over. Verzoek aan de leden om de vrouwen alvast voor te bereiden op dit spektakel (ze blijven alleen thuis met de kinderen).

7. We zijn helaas niet uitgenodigd door Jan van Kollenburg als proevers voor het bockbierfestival. Da's jammer, maar da heeft niets. De stadsbrouwerij blijft onze favoriete brouwerij. Veel succes Jan op het festival, met je debuut Bokbier.
 
De proeverij (3 parels van bieren)
 
De Koninck
 
Gepresenteerd door Geert. Een herontdekking volgens hem. Eigenlijk ondergewaardeerd in Nederland, geheel ten onrechte en dat wordt door de leden beaamd. Belangrijkste weetje: het is het dagelijkse bier van de Antwerpenaar.
       
De Koninck. Het eerste bier De Koninck, door Geert gepresenteerd. Gastkeer Frits en Geert genieten van de Koninck. Aandachtige toehoorders.
 
Pouwel Kwak
 
Gepresenteerd door Robert-Jan. Een topper, zo vinden de leden aan tafel. Genoemd naar Dikke Paul. Veel anekdotes komen uit de mouw. Het verhaal over het koeriersglas wordt aangenomen, het verhaal van het beugelglas is wat vaag.
     
Robert-Jan presenteert zijn favoriete bier Kwak. De tweede in de proeverij Kwak. Bij Kwak hoort een speciaal koeriersglas.
 
Duvel
 
Gepresenteerd door Frits. Een klassieker onder de bieren. De leden zijn het er mee eens. Frits presenteert dit schitterende bier door een prachtig verhaal uit een dik boek. De leden luisteren geboeid.
       
De Duvel. En toen presenteerde Frits zijn Duvel. Ook Duvel heeft zijn eigen glas. Uit een boek haalt hij een Duvel passage.
 
Nieuw hoogtepunt in de historie :
een eigen Clublied
 
Officiële tekst clublied. Paul bereidt zich voor op het clublied. Het gezelschap geniet met volle teugen en zingt dapper mee. Speciaal voor Petra zingen we nog eens ons clublied.
 
En het bleef nog lang onrustig . . .
 
Toen al het aangeschafte bier in de man was, ging Jan nr 13 nog effe langs huis om wat Belgische bier te gaan halen. Ook dat bier ging erin. Het was gezellig. Het was lachen. De verhalen werden steeds mooier. Ook Andre nr 7 bespeelde af en toe het orgel en vergrootte de feestvreugde. Een van de hoogtepunten? Het lied "Sinterklaasje komt maar binnen met je Kwak". En het bleef nog lang onrustig op nummer 1.

Gastheer Frits, bedankt! Het was weer legendarisch!
       
De leden luisteren geamuseerd. Een bieravondje bevalt goed. Sfeerbeeld van de stamtafel bij Frits. Twee jeugdige leden zien het wel zitten.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl
 
Terug naar persoonlijke pagina's