Studieclub "Bier is genieten"
Klik op de foto voor vergroting.
 
Bijeenkomst 7. 17 maart 2009 zelf bier brouwen
 
Het was een geweldige avond, gastheer Ad had het prima voor elkaar. Hij opende met een Duitser, schonk daarna een Belg (Juup), het favoriete bier van menig lid, en bleef dit doorschenken, en kwam tot slot met manden vette hapjes.
Grote klasse Ad! Veel dank.
 
De avond bestond uit twee delen:
  1. Brouwen. Dat proces verliep licht chaotisch en het leek wat minder georganiseerd dan de vorige keer. Brouwmeesters waren Jan en Jan, als controleur zat daar op gebonden Rene, die zijn taak met verve vervulde. Het duo brouwers deed het zeker niet slecht, ze maakte één uitglijder, Jan trok een sprintje naar huis om een vaag kruid toe te voegen. Het effect is nog onbekend, dat gaan we pruuven.
  2. Presentatie Karmaliet, door Jan van Britta. Een zeer enthousiast verhaal, een uitstekend bier, de wereldkampioen van 2008. Door Jan van Britta met veel moeite verworven, hij heeft er 3 slijterijen voor afgelopen, waarvan acte. En hulde. Applaus.

Tussendoor werden er ook nog wat zaken besloten, alhoewel het geen vergadering was Paul.

  1. Andre informeert hoe laat we gaan vertrekken vanuit de singel. Hij heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en heeft er veel zin in. Hij meldt ook nog dat niemand dit mag missen, ook hij zelf niet. Ben er dus bij.
  2. Pascal van Geert wordt voorgedragen als honorair materiaalcommissaris, omdat ze de avond redt door het biergerei op te gaan halen in Oudewater, een eind weg.
  3. We gaan het bier zelf opdrinken, en stellen het niet beschikbaar voor het 80-jarig bestaansfeest van de Singel. Het is gewoon te weinig. Over een etiketbiertje valt echter te praten met de organisatie Singel 80 jaar.
  4. De DVD van het clublied wordt gedeeltelijk vertoond, onder luidt gejuich ontvangen. Dank voor mooie hoes, Paul.
  5. Het clublied wordt mogelijk ten gehore gebracht op het straatfeest, al dan niet spontaan, probleem is echter dat we geen leden meer kunnen aannemen, er staan er al 4 op de wachtlijst. Vol=vol, een gevleugelde uitspraak.
  6. Er heeft geen brainstorm plaatsgevonden over de naam, besloten is om De BEGEERTE aan te houden met sublabel "Tripel".
  7. Er gaan stemmen op om de onthulling weer bij Jan tH te doen, en met de boten weer deze huisbar op te zoeken, gelijktijdig met het spelen van een slechte interland van Nederland (alhoewel Bertje het beter doet dan de Pannenkoek).
 
Taakverdeling
 
De verdeling van de taken voor dit brouwsel
- Brouwmeesters Jan & Jan - Controleur der Brouwmeesters: Rene
 - Locatiemanager verantwoordelijk voor 25 g C: Jan tH
- Flessenvullers: Robert-Jan, Frits en Geert
- Etiketontwerp en Design : Ad met als mede-tekstschrijver Geert
- Etikettenplekkers: Paul en Andre  

Het was nog lang onrustig.
 
Deze mannen moeten het brouwwerk doen. Tja, da valt nie mee.... In plaats van een vuile bezemsteel is er geïnvesteerd in een BIERLEPEL. De inhoud van het blik stroomt in de emmer. Aan tafel gaan de verhalen gewoon door.
         
Heerlijk toch. Brouwer Jan houd zijn handen warm. De man op de voorgrond, Rene, was belast met controle van Jan & Jan. Dat deed ie voortreffelijk. Paul speelt een deuntje. De brouwmeesters besloten het water te koken.
         
Onze locatiemanager, verantwoordelijk voor de temperatuur van het eerste brouwsel. Dit spul zit in ons bier, actie van beide brouwmeesters. Frits nam een enorm Bavaria boek mee, ter lering ende vermaak. Hele goede gastheer, bier en vette snacks in ruime mate aanwezig. Rustig beschouwend neemt Andre deel aan de discussies.
         
Robert Jan stelt kritische vragen. Dis is um, de wereldkampioen van 2008. Het genootschap luistert naar de Karmeliet- voordracht van Jan. Geboeide luisteraars. Jan aan het woord over zijn tweede liefde.
         
     
  Is dat echt waar Jan....
zo hee..
  De vette hap is weer op.  
 

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl
 
Terug naar persoonlijke pagina's