Studieclub "Bier is genieten"
Klik op de foto voor vergroting.
 
Bijeenkomst 10 april 2009
 
Het 9e evenement alweer van Studieclub Bier is Genieten is weer een legendarische dag geworden. De opkomst was voor B.I.G. begrippen laag (7 leden + introducé, nog wel meer als de Moppies) maar door deze bezichtiging van de grootste en mooiste brouwerij van Brabant hebben we het Bavaria bier in het hart gesloten. Schrijver dezes komt weer superlatieven tekort.

André, organisator van deze excursie, is niet te betrappen geweest op een foutje. Vlekkeloos in elkaar gedraaid, zelfs het openbaar vervoerplan werkte. Hulde voor de voorbereiding, helaas moest de man van nummer 7 afhaken, door, zoals hij zelf schreef in zijn e-mail : “door een speling van het lot". Ja ja, Andre. Maar toch bedankt.

Wat we gedaan hebben in Lieshout? Een korte opsomming:
 • Verzamelen bij Ad, 13.45 uur vertrek, Jan van Wies sloot 4 minuten te laat aan, Jan van Britta beweert dat ie op tijd bij Ad was en op het station stond, maar niemand heeft hem gezien. Jammer. Hij heeft veel gemist.
 • Vermoeiende trein- en busreis.
 • Start met 2 kouwe pilskes op het terras van het schitterende en sfeervolle Bavaria café.
 • Directeur Stijn sluit aan, die ons met “alle egards” ontvangt.
 • Rondleiding, erg goed in elkaar gezet, onder leiding van een bijzonder aardige dame, met veel indrukwekkende zaken zoals een eigen mouterij en een unieke mineraalwaterbron onder de brouwerij. Uniek!
 • Proeverij in het Bavaria cafe. In totaal 5 bieren geproefd, het genootschap had er 3 van de 5 goed, terwijl 4 de maximale score was doordat er een instinker inzat, en niet de alcoholvrije variant. Opvallend: we kregen VOLLE glazen, het gezelschap naast ons met dezelfde excursie kreeg ze in een borreltje....
 • Zelf pilskes tappen
 • Einde excursie, nog even afblussen en napraten aan de stamtafel
 • Vermoeiende trein en busreis.
 • Aankomt in Den Bosch
 • Enkele leden maakte tot s’ nachts stad en straat onveilig, het bleef erg lang onrustig

Veel dank aan Bavaria die ons als Koningen heeft ontvangen en zelfs de rekening heeft voldaan. En dan kregen we ook nog een bakske BAF de man mee naar de singel.
Ongelooflijk dus. BAV, we zullen jullie nooit vergeten!

Het was goed.

Met vriendelijke groet,
Geert

We beginnen op het terras. Ik hoef gelukkig niet te werken! De enige introducé van vandaag. Het genootschap luistert belangstellend naar Stijn Swinkels. Kan iemand ze tellen?
         
De eigen Mouterij. De proeverij levert veel discussie op. De kenner. Veel bier op de tafel. Overzicht proefbieren.
         
Ad denkt goed na. Een introductie in het biertappen. Frits tapt um goed. Rene begint met veel schuim. Maar het komt goed.
         
Ad voelt zich direct een echte barman. Niet slecht Ad. Gineke zingt er een lied bij. Goed Jan! Deze is ook mooi.
         
Jan tH, man met ervaring. Paul gaat aan de bak. Tja Paul, de foto zegt genoeg. Effe spoelen met
de hand in de zak.
Volkomen natuurlijke houding, een echte Kastelijn.

Vragen, opmerkingen, suggesties, bestellingen: mail naar kastelijn17@pisbakken.nl
 
Terug naar persoonlijke pagina's